Παρακαλώ περιμένετε...

 

 Το δέρμα του μωρού είναι μέχρι και 5 φορές λεπτότερο από το δέρμα των ενηλίκων. Ο υψηλότερος μεταβολισμός των μωρών και το χαμηλότερο βάρος τους,  τα καθιστά εξαιρετικά ευπαθή στην απορρόφηση τοξινών και πιο ευαίσθητα στις χημικές ουσίες.

Το συμβατικό βαμβάκι είναι η πιο επιβαρημένη καλλιέργεια στον κόσμο.Τα χημικά που χρησιμοποιούνται κατά την παραγωγή του είναι από τα πιο βλαβερά στη γεωργία και καταλαμβάνουν το 25% περίπου της παγκόσμιας χρήσης χημικών ουσιών, ενώ παράλληλα οι τοξικές ουσίες καταστρέφουν το έδαφος, το νερό και τον αέρα με σημαντικό κόστος στην υγεία των ανθρώπων και των ζώων.

Το οργανικό βαμβάκι δεν περιέχει επιβλαβείς χημικές ουσίες και παράγεται χωρίς τη χρήση φυτοφαρμάκων γεγονός που το καθιστά μια εξαιρετική επιλογή, ειδικά για τα νήπια και τα άτομα με δερματικές παθήσεις όπως το έκζεμα. Η βιολογική παραγωγή βαμβακιού βασίζεται σε ένα σύστημα καλλιέργειας που διατηρεί και αναγεννά τη γονιμότητα του εδάφους χωρίς τη συνεχιζόμενη χρήση των τοξικών χημικών ουσιών, φυτοφαρμάκων, λιπασμάτων ή γενετικά τροποποιημένων σπόρων ή σπρέι.

 Και δεν είναι μόνο τα οφέλη υγείας που καθιστούν το οργανικό βαμβάκι τόσο σημαντική εναλλακτική λύση σε σχέση με τα συμβατικά βαμβακερά ενδύματα. Είναι απίστευτα μαλακό και απαλό στην αφή, ενώ η ήπια επεξεργασία του το καθιστά πιο ανθεκτικό από τα συμβατικά βαμβακερά ενδύματα.

 

 

 

ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΡΟΥΧΑ

ΣΥΜΒΑΤΙΚΑ ΡΟΥΧΑ

ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ

Βαμβάκι,μαλλί,μετάξι,λινάρι,ήμερη κάνναβη,μπαμπού από βιολογική καλλιέργεια.

Από συμβατικές καλλιέργειες. Μπορεί να περιέχουν χημικές ουσίες και συνθετικά με επικίνδυνες ενώσεις.

ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ

Γίνεται με μηχανικές – θερμικές μεθόδους

Γίνεται με χημικές μεθόδους

ΒΑΦΕΣ

Φυσικές βαφές. Χωρίς βαρέα μέταλλα. Δεν χρησιμοποιείται χλώριο

Χρησιμοποιείται χλώριο γιαυτό και το λευκό είναι πιο έντονο. Είναι πιθανόν να περιέχουν χημικές ουσίες.

ΜΕΤΑΛΛΙΚΑ ΜΕΡΗ

Χωρίς νικέλιο και χρώμιο (κουμπιά,σούστες,φερμουάρ,ζώνες)

Είναι πιθανόν να χρησιμοποιούνται νικέλιο και χρώμιο που ενδέχεται να προκαλέσουν δερματικούς ερεθισμούς και αλλεργίες.

 (πηγή : TΑ ΝΕΑ)